fbpx
Політика

Фракція «БЮТ-Батьківщина» бойкотуватиме пленарне засідання Київради

   Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київській міській раді буде бойкотувати пленарне засідання Київради, призначене на 19 серпня 2013 року, повідомляє портал golovne.com.  

 При цьому, як повідомила виданню керівник фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова, форма бойкотування буде визначена спільно з політрадою партії "Батьківщина".

 "Наша фракція, як і весь інший депутатський корпус Київради, термін повноважень якого закінчився, однозначно не має права приймати жодні рішення і голосувати за ті чи інші питання. А спекуляції щодо надбавок до зарплат, які влаштував голова КМДА Олександр Попов, це лише політичний піар , оскільки Київрада ще півроку тому провела ці рішення. Тому Попову тільки й треба, що їх виплачувати у відповідності з рішенням Київради. Щодо "невідкладних" питань, то владі ніхто не заважав внести їх до порядку денного ще до закінчення повноважень Київради – до 2 червня – замість того, щоб переобтяжувати порядок денний земельними питаннями", – пояснила Т.Меліхова.  

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 У той же час, вона має намір брати участь в президії Київради для того, щоб розуміти дії влади і донести до суспільства інформацію про те, які питання будуть внесені на засідання міськради, особливо без проектів рішень. "Я хочу, щоб люди усвідомили, що якщо депутати більшості Київради проголосують на цьому незаконному засіданні Київради за якесь скандальне питання, то юридично їх не можна буде притягнути до кримінальної відповідальності. Адже згодом перед судом їх адвокати будуть" відмазувати "своїх босів саме тим аргументом, що на момент голосування термін повноважень депутатів Київради закінчився і їх голос нічого не значив", – зазначила лідер опозиційної фракції.  

 Т.Меліхова висловила сподівання, що решта депутатів міськради будуть законослухняні і будуть бойкотувати це засідання Київради, "що, безумовно, вплине на Верховну Раду України і президента, які повинні будуть слідувати Конституції і призначити вибори мера і Київради".  

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

  Як повідомлялося, раніше в партії "УДАР" заявили, що мають намір бойкотувати позачергову сесію Київської міської ради, яка має відбутися 19 серпня.  

 На порядку денному засідання Київради 19 серпня значаться питання про внесення змін до бюджету столиці і програму соціально-економічного розвитку, а також про звернення до парламенту щодо призначення місцевих виборів у Києві. Також на порядку денному стоять питання про внесення змін до рішення про створення КМДА в частині затвердження його структури і загальної чисельності, а також про створення центрів служби адмінпослуг у Києві.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: