fbpx
Політика

Москаль декоммунізує вулиці імені Терешкової

Після того, як голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль запропонував перейменувати вулицю Володимира Леніна на Джона Леннона, його креатив на цьому не закінчився. Цього разу він озвучив намір перейменувати вулиці імені першої жінки-космонавта Валентини Терешкової. Але поки офіційні документи щодо перейменування таких вулиць готуються, під декомунізацію потрапили інші топоніми. Так, Геннадій Москаль запропонував перейменувати сім вулиць і одну площу в п’яти населених пунктах Виноградівського, Іршавського, Мукачівського, Тячівського та Ужгородського районів та навіть підписав відповідне розпорядження.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Згідно з документом, вулиця Калініна в селі Лопухів Тячівського району перейменована на честь закарпатського художника Павла Бедзіра. Вулиця Туряниці в селі Минай Ужгородського району – на вулицю видатного закарпатського живописця Ференца Семана. Вулиця Колгоспна в селі Кам’янське – на вулицю Августина Волошина (президент Карпатської України, удостоєний звання Героя України посмертно).

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Під перейменування потрапили також вулиці Жовтневі в селі Ракошино Мукачівського району, Фанчиково Виноградівського району, Кам’янське Іршавського району, а також вулиця і площа в селі Минай. Нові назви вони отримали на честь угорського економіста і громадського діяча Едмунда Егана, художника Енді Воргола, педагога Степана Кутлана, музейного діяча Володимира Дегтярьова.

Читайте також: