fbpx
Новини світу

Геннадій Онищенко дозволив поставки вина з Придністров’я до Росії

 Заборона на постачання алкоголю з Молдови в Російську Федерацію не поширюється на Придністров’я. Про це, як повідомляють ЗМІ, заявив керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко. За словами голови відомства, нинішнього року до Росії з Придністров’я не надійшло жодної партії вина або коньяку. «Так  для Росії вони зберегли позитивний імідж», – пояснив Геннадій Онищенко.

 Напередодні найбільший в Придністров’ї виробник алкогольної продукції винно-коньячний завод KVINT поскаржився на заборону поставок у Росію своєї продукції. Генеральний директор підприємства Олег Баєв розповів журналістам, що в плані заборони на ввезення алкоголю різниці між Придністров’ям і Молдовою немає.

Читайте також:  Дунай вийшов з берегів і затоплює Будапешт (ВІДЕО)

 Голова Росспоживнагляду заявив про заборону на постачання молдовського коньяку і вина до Росії 10 вересня цього року. Геннадій Онищенко пояснив ембарго претензіями до якості молдовської продукції. Зокрема, в продукції були виявлені пластифікатори «у вкрай високих кількостях», що свідчить про порушення технології по зберіганню та переробці алкогольної продукції. За словами Геннадія Онищенка, заборона буде продовжуватися до тих пір, поки молдовська влада не застосує заходів для «системного вирішення даної проблеми». Уряд Молдови висловив готовність до співпраці. Чи буде вино з Молдови вилучено з продажу в Росії – невідомо.

Читайте також:  Через повені "Укрзалізниця" скасувала рейси з Польщі та Чехії до Чопа та Перемишля (ВІДЕО)

 Росспоживнагляд вже вводив заборону на постачання алкоголю з Молдови в 2006 році. Ембарго було знято у 2007 році. Дані заборонені заходи істотно позначилися на молдовській виноробній галузі. За деякими оцінками фахівців, приблизно сорок відсотків алкогольних компаній молдовської республіки збанкрутували через введення ембарго на постачання алкоголю в Російську Федерацію.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: