fbpx
Суспільство

В Україні можуть створити наглядові ради культурно-історичних пам’яток – пропозиція Азарова

  Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству культури спільно з Міністерством юстиції розробити зміни до законодавства з приводу мораторію на будівництво на територіях об’єктів, включених до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та їх буферних зонах.

"Наполягаю, щоб до розгляду науково-проектної документації з приводу збереження визнаних пам’яток була залучена громадськість. Пропоную створити наглядові ради видатних пам’яток культурно-історичної спадщини та запровадити постійний незалежний моніторинг їх стану", – сказав М. Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

Він підкреслив, що відповідальними за цю роботу повинні бути Міністерство культури і Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Необхідно в найкоротші терміни активізувати роботу з розробки генеральних планів населених пунктів України, на території яких розміщені об’єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з визначенням відповідних охоронюваних буферних зон та режимів використання об’єктів всесвітньої спадщини в контексті означеного містобудівного середовища", – сказав прем’єр.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

М. Азаров також підкреслив, що на сьогодні державі необхідно передбачити спеціальну ресурсну базу для послідовного безперервного ведення справи збереження культурно – історичної спадщини.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: