fbpx
Новини світу

Повернення продукції Roshen на російський ринок. Україна направила РФ всю необхідну документацію – Микола Присяжнюк

  Україна направила Росії всю необхідну документацію та висновок лабораторій для продовження переговорів з повернення продукції української компанії Roshen на російський ринок, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

 "Ми в процесі всю документацію відправили, всі висновки лабораторій. Чекаємо зараз реакцію від російської сторони. Вони мають приїхати, сертифікувати лабораторії і провести інспекцію на підприємствах", – сказав він журналістам у Києві в середу.

 Міністр не зміг спрогнозувати, скільки часу знадобиться для того, щоб Roshen відновила свої поставки в РФ. "Це може розтягнутися, а може і не розтягнутися. Я хочу, щоб це було швидко, але я знаю умови і ту динаміку співпраці з цією структурою (Росспоживнагляд – ІФ) за минулим роком", – сказав М.Присяжнюк.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Як повідомлялося, раніше керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Генадій Онищенко заявив, що повернення кондитерської продукції української компанії Roshen на російський ринок може серйозно затягнутися. Він повідомив, що в рамках реалізації домовленостей щодо повернення продукції йому був "представлений багатосторінковий фоліант англійською мовою, який не має нічого спільного з форматом домовленостей", у зв’язку з чим припустив, що "українська сторона сприймає це технічне питання як політичне", а тому "наше просування з даного питання йде на кілька років у майбутнє".

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

 У липні санітарна служба заборонила постачання в РФ шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: