fbpx
Новини світу

ЗМІ: Слідом за вином, Росія може ввести заборону на імпорт з Молдови сільгосппродукції

 З посиланням на румунські ЗМІ сьогодні з’явилися повідомлення про те, що Росія слідом за вином, може заборонити імпорт з Молдови сільськогосподарської продукції. Зокрема, така інформація з’явилася з посиланням на видання Adevarul. При цьому румунські ЗМІ пишуть про лист заступника керівника Россільгоспнагляду Олексія Сауріна, адресований Василю Бумакову – міністру сільського господарства Молдови. У цьому листі нібито йдеться про виявлення партії заражених молдовських фруктів і відзначається, що порушення фітосанітарної безпеки молдовськими постачальниками фіксувалися і раніше. У тому випадку, якщо постачальники молдовської продукції не змінять ситуацію на краще, то не виключається варіант введення тимчасової заборони на імпорт сільгосппродукції з Молдови.

Читайте також:  Чехія заробила на українських біженцях більше, ніж витратила на їхню підтримку

 Нагадаємо, що раніше російська сторона призупинила поставки на свою територію виноробної молдовської продукції, що було деякими експертами розцінено так: молдовські вина стали жертвою швидше геополітики, ніж поганої якості. Дії Росії, по призупиненню поставок молдовського вина, прокоментував президент Молдови Микола Тімофті, заявивши наступне: «Я оцінюю це як недружній жест. Це не по-християнськи і не по-братськи».

Читайте також:  Найбільше українських біженців в Чехії із Закарпатської області

 Зазначимо, що Молдова, як і Україна, розраховує на підписання в листопаді на саміті у Вільнюсі Угоди про асоціацію з Євросоюзом, а також документа про створення зони вільної торгівлі з ЄС.

 За матеріалами: Кorrespondent.net

Читайте також: