fbpx
Політика

Зюганов бачить у промові Путіна на форумі “Валдай” мотив зміни курсу Росії

Лідер комуністичної партії Росії Геннадій Зюганов оцінив промову президента Володимира Путіна на форумі «Валдай», як ідеологічну і політичну основу для зміни курсу правління і необхідності відставки уряду.

«Вперше заговорив Путін про те, що країна просто не зможе існувати без національної ідеї. Президент заявив на форумі, що основною силою Росії стануть вже не ядерна зброя і природні ресурси, а освіта і фізично і творчо здорові громадяни. Він також додав, про необхідність відновлювати роль російської культури і літератури, які мають стати основою для самовизначення, джерелом для самобутності та усвідомлення національної ідеї. Я вже двадцять років чекаю подібної заяви. Така промова повинна звучати з трибун перед нацією і Федеральними зборами. Національні ідеї не народжуються в головах окремих індивідуумів. Ідеї ​​народжуються народом у віках, у процесі праці, мук, перемог і поразок. За тисячу років своєї історії, ми давно сформували таку ідею, суть її в тому, що ми – народ перемог. Я вважаю, що вчорашній виступ Путіна є нічим іншим, як його підгрунтям і обгрунтуванням того, що країна має потребу в зміні взятого курсу, що має на увазі відставку нинішнього уряду», – заявив Геннадій Зюганов журналістам.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Нагадаємо, що фракція КПРФ заявляла раніше про намір внести до Держдуми законопроект про відставку Кабінету міністрів. Для цього причин було перераховано десять, серед яких основною є невдоволення партії проведеною економічною реформою, яка, за його словами, не забезпечує економічне зростання Росії, а навпаки веде країну до катастрофи. Другим у списку КПРФ у невдоволенні Кабміном значилася бездарно проведена фінансова політика держави. Крім цього, Зюганов додав, що у КПРФ підготовлена ​​програма з виведення країни з кризи.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Володимир Путін виступає перед учасниками клубу «Валдай» (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: