fbpx
Політика

МЗС КНР: «Китай буде грати конструктивну роль в реалізації угоди щодо хімзброї в Сирії»

Міністр закордонних справ КНР Ван І, який прибув з візитом до Вашингтона, заявив, що Пекін підтримує рамкову угоду про знищення хімічної зброї в Сирії, досягнуту Росією і США. Влада КНР готова грати конструктивну роль в її реалізації.

Незадовго до початку переговорів з держсекретарем Сполучених Штатів Джоном Керрі, голова китайського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Організації з заборони хімічної зброї слід якомога швидше прийняти рішення за пропозиціями щодо контролю та ліквідації сирійських отруйних речовин.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

"У той же час Рада Безпеки ООН має підтримати це рішення", – сказав глава китайського МЗС і підкреслив, що Пекін виступає за "врегулювання сирійської проблеми політичним шляхом". 

Ван І повідомив, що обговорить всі ці питання в ході зустрічі з держсекретарем США, в якій планується також торкнутися питання ситуації на Корейському півострові, зміни клімату на планеті і кібербезпеки.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Джон Керрі до початку переговорів зауважив, що Вашингтон розраховує на конструктивну позицію Китаю при обговоренні в Радбезі ООН резолюції щодо хімзброї в Сирії. У той же час держсекретар був змушений визнати, що Вашингтон і Пекін дотримуються різних підходів до сирійських подій.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: