fbpx
Новини світу

Гімн Росії отримає шансон-версію?

  Минулого місяця міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив перезаписати гімн РФ у двох версіях – традиційній і «молодіжній». Народний артист Росії Олег Газманов вирішив розвинути ідею міністра і заявив, що російський гімн повинні виконати артисти різних музичних напрямків, в тому числі поп-і рок-співаки, а також виконавці шансону. За словами Газманова, таке різноманіття версій гімну необхідне, оскільки «суспільство у нас розділене». До слова, пісня «Москва», що виконується Олегом Газмановим, вже давно використовується як неофіційний гімн російської столиці.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

  Класичний варіант головної пісні країни, як і колись, буде виконувати Академічний ансамбль пісні і танцю Російської Армії імені Александрова. У записі «молодіжної версії», який відбудеться 23 вересня на «Мосфільмі», візьмуть участь Алсу, Стас Міхйлов, Олег Газманов та інші популярні виконавці.

 Раніше деякі естрадні співаки вже брали участь у записах альтернативних версій російського гімну. Наприклад, подібні варіації можна було почути у виконанні групи "Любе", Миколи Носкова, Володимира Преснякова-старшого та інших музикантів.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

Гімн Росії у виконанні "Любе" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: