fbpx
Новини світу

Бельгійські марки вишневого пива визнані кращими у світі

 На щорічному міжнародному конкурсі World Beer Awards 2013 бельгійське пиво Kriek виробництва компанії Lindemans удостоєно звання «краще вишневе пиво в світі».

 Авторитетне міжнародне журі провело оцінки 600 сортів пива більш ніж з 30 країнах світу.

 Крім вишневого пива, визнані також кращими в світі бельгійське темне пиво Malheur 12 і унікальне Gueuze, яке проходить весь процес бродіння на відкритому повітрі.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Це стало вже традицією, що щорічно бельгійське пиво незмінно удостоюється найвищих нагород на різних міжнародних конкурсах виробників пива і пивоварень.

 Бельгійці пишаються тим, що їх країна виробляє близько 450 сортів пива. Жодна нація не може похвалитися такою великою кількість асортименту. Примітний той факт, що кожному сорту марочного пива з Бельгії належить свій фірмовий бокал оригінальної форми.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 Крім традиційного легкого світлого і темного пива, в Бельгії користується великим попитом широкий асортимент продукції, який зварений в абатствах, а також ченцями – траппістами, які історично і є основоположниками пивоваріння в цій країні.

 Так перша пивоварня в Бельгії з’явилася в абатстві Віллер – ла – Віль в XIII столітті.

Пивний фестиваль в Бельгії (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: