fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Київські правоохоронці розслідують спробу захоплення ТРЦ «Глобус»

Головним управлінням МВС України в місті Києві в рамках декількох кримінальних проваджень перевіряється інформація щодо ТРЦ «Глобус». Зазначимо, що в МВС перевіряють не тільки протиправні дії щодо самого торгового комплексу, але і щодо його колишніх працівників. Про це стало відомо від прес-служби ГУ МВС України в Києві.

Зокрема, київські слідчі перевіряють факти щодо суспільно-небезпечного стану столичного торгового комплексу. Крім того, правоохоронці перевірять законність використання коштів, які були отримані від діяльності «Глобуса». Зокрема, тут йдеться про неналежне фінансування необхідних капітальних і поточних ремонтних робіт у «Глобусі».

Читайте також:  СБУ затримала ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

Крім цього, слідчі вивчать факти про погрози нанесення тілесних ушкоджень та фізичної розправи колишнім працівникам торгового комплексу.

Крім того, київські правоохоронці заявили, що питання з прийняттям судових рішень щодо осіб, які причетні до діяльності «Глобуса», належать виключно до компетенції самого суду. У МВС додали, що це питання регламентується цивільно-правовим законодавством України.

Нагадаємо, що раніше органи київської прокуратури відкрили кримінальне провадження про спробу рейдерського захоплення адміністративних приміщень «Глобуса». Кримінальне провадження відкрили за зверненням від інвесторів «Глобуса».

Читайте також:  СБУ затримала ділків, які пропонували полковнику Служби безпеки 1 млн доларів хабаря

Так, як стверджують заявники, 21-22 вересня 2013 року невстановлені особи виламали вхідні двері, після чого проникли в адміністративний корпус ТРЦ «Глобус». Після цього зловмисники вимагали передати їм управління торговим центром.

Всі відомості про подію з «Глобусом» були внесені до ЄРДР за статтею 356 -й КК України («умисне пошкодження або знищення майна») і статтею 194 -й КК України («самоуправство»).

За матеріалами: УНН 

Читайте також: