fbpx
Новини світу

Головні новини світу та України за 8 червня 2016 року

Інформаційне агентство «Новини світу» пропонує вашій увазі підбірку головних новин за 8 червня 2016 року.

"Київенерго" погрожує припинити свою діяльність

"Київенерго" погрожує через два тижні припинити свою діяльність через арешт рахунків компанії. Про це йдеться в заяві на сайті підприємства. У "Київенерго" зазначають, що після закінчення аварійного запасу матеріалів та запчастин (а їх вистачить максимум на два тижні) можуть бути зупинені роботи по ліквідації пошкоджень, підготовки теплового і електричного господарства столиці до опалювального сезону.

Аеропорт "Київ" отримає нове ім’я

Міжнародний аеропорт "Київ", який в народі відомий також як "Жуляни" може отримати нове ім’я. Його пропонують перейменувати на честь відомого українського авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Читайте також:  Росія погрожує ударами по військових об'єктах Британії

НБУ дозволив обмінникам змінювати курси валют протягом дня

Національний банк України дозволив пунктам обміну змінювати курси валют протягом дня. Про це йдеться в постанові №341 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", опублікованому на сайті регулятора.

В Європарламенті запрацювала комісія з питань "панамських документів"

Європарламент створив слідчу комісію, яка буде займатися розслідуванням справи про "панамські документи". Група повинна встановити, чи не порушили законодавство ЄС особи, зазначені в документах.

Україна увійшла до списку найбільш небезпечних країн світу

Україна зайняла місце в десятці найнебезпечніших країн світу в рейтингу організації Vision of Humanity під назвою Global Peace Index. Найнебезпечнішою країною планети визнана Сирія, на другому і третьому місцях – Південний Судан і Ірак. У першій десятці також Афганістан, Пакистан і Україна.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Партію Медведчука "Український вибір" перевірять на причетність до сепаратизму

Служба безпеки України почала перевірку політичної сили "Український вибір" Віктора Медведчука на причетність до сепаратизму.

В ЄС заборонили ув’язнювати біженців

Згідно з постановою суду Європейського Союзу в Люксембурзі, біженці, які незаконно в’їжджають з однієї європейської держави в іншу, не можуть бути поміщені під варту. Відносно таких громадян відповідні інстанції повинні прийняти рішення про депортацію в країну їх походження.

Читайте також: