fbpx
Політика

ЦВК України сподівається оголосити результати виборів до нового року

Голова ЦВК України Михайло Охендовський висловив надію, що результати повторних виборів на 5-ти «проблемних округах» встановлять до нового року. Про це глава ЦВК України повідомив на зустрічі з представником місії ЄС Яном Томбінським і послом США в Україні Джеффрі Пайеттом.

«Ми не прогнозуємо ніяких серйозних проблем під час підготовки проведення майбутніх виборів. Зробимо все, щоб зробити неможливими прикрі випадки, що мали місце під час виборів у жовтні 2012 року», – розповів Михайло Охендовський.

Для того, щоб українці отримали адекватне «депутатське представництво» в цих округах у Верховній Раді, Центрвиборчком задіє всі засоби та ресурси правового реагування.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Сподіваюся, ніщо не завадить ЦВК оголосити результати цих виборів ще до нового року, як це передбачено в законі», – додав Михайло Охендовський.

Крім того, голова ЦВК України запевнив своїх співрозмовників у твердому намірі виборчкому провести прийдешні вибори згідно з міжнародними виборчими стандартами та українському законодавству.

Після цього керівники дипмісій ЄС і США висловили свою стурбованість щодо практики участі у виборчому процесі кандидатів у народні депутати з так званих «технічних партій». Михайло Охендовський запевнив, що даний фактор викликає критику з боку різних політичних сил. На його думку, такі кандидати дійсно створюють «деякі проблеми» під час застосування закону про вибори народних депутатів.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Під час виборчих процесів, так і за їх рамками ЦВК рівно ставиться до всіх політичних партій, скільки б членів вони налічували», – підсумував Михайло Охендовський.

Нагадаємо, що повторні вибори народних депутатів України були призначені на 15 листопада 2013 року.

За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: