fbpx
Політика

Маркова можуть звинуватити у вбивстві – Юрій Луценко

  Колишньому народному депутату і лідеру партії "Родина" Ігорю Маркову готують висунути звинувачення у вбивствах і грабежах в особливо великих розмірах, повідомив екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі 5 каналу, повідомляє Gazeta.ua.

"За моїми даними, "регіонали" готують йому купу дійсних і, можливо, вигаданих злочинів", – зазначив екс-міністр.

За словами політика, І. Марков пройде весь абсурд тієї системи, яку він раніше обслуговував. "Я чув, що йому будуть пред’являти звинувачення у вбивствах, мільярдних пограбуваннях", – зазначив Ю. Луценко.

"Головний прикол сьогоднішніх подій навколо Маркова, більш відомого як лідер ОЗУ Марадонна, в тому, що зараз підконтрольні "регіоналам" силовики висувають йому ті ж звинувачення, які висував я в 2009 році на посаді глави МВС", – написав Ю. Луценко на своїй сторінці в Facebook минулого тижня.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"У ті дні мені особисто дзвонив депутат ПР Сівкович і попереджав, що він не допустить арешту Маркова, який переховувався від допиту на його дачі. Потім Марадонну вивезли в Придністров’ї на авто з депутатськими номерами під прикриттям нардепа КПУ Царькова", – повідомив Ю. Луценко. Він вважає, що в результаті цих дій "справу поховали під сукном в Генпрокуратурі ".

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України у вересні 2013 року виніс рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна про фальсифікацію на виборах народних депутатів у 2012 році підписів на користь І. Маркова, і фактично позбавив І. Маркова депутатських повноважень. І. Марков був членом фракції Партії регіонів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

20 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата І. Маркова. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплата І. Маркову не нараховується, а його картка для голосування заблокована.

22 жовтня І. Марков був затриманий в Одесі після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій в 2007 році. У міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам’ятника Катерині ІІ. І. Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередній участі в побитті пікетувальників.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: