fbpx
Новини світу

На Ейфелевій вежі в Парижі відбулася акція на підтримку «Арктик Санрайз»

 Активісти організації Greenpeace у суботу, 26 жовтня, влаштували на Ейфелевій вежі в Парижі акцію протесту проти затримання Російською Федерацією членів екіпажу корабля «Арктик Санрайз», повідомляють ЗМІ.

 В ході акції протесту екологи організації за допомогою троса з другого поверху башти спустили тент, на якому знаходився один з активістів. До тенту був прикріплений плакат із закликом звільнити екологів, які були арештовані в Росії за звинуваченням у спробі захопити нафтову платформу «Прирозломного», що належить «Газпрому».

 Акція почалася приблизно о 09:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом) і тривала приблизно дві години. Після цього активіста Greenpeace зняли представники пожежної служби. Вхід на Ейфелеву вежу весь цей час був закритий.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Під вартою в Мурманську знаходяться тридцять осіб. Спочатку їм були пред’явлені звинувачення в піратстві, проте потім слідчі перекваліфікували їх дії на статтю Кримінального кодексу Росії про хуліганство. Серед заарештованих також знаходиться російський фотограф Денис Синяков, який працював на кораблі за контрактом з Greenpeace і виконував редакційне завдання інтернет- видання «Лента.ру».

Читайте також:  Росія погрожує ударами по військових об'єктах Британії

 На корабель Greenpeace «Арктик Санрайз» 19 вересня цього року висадилися співробітники прикордонної служби ФСБ Росії. Вони затримали всіх людей, які перебували на борту корабля, і відконвоювали криголам «Арктик Санрайз» до Мурманська. Приводом для затримання екологів стала акція, яку активісти провели днем раніше. У ході акції вони зробили спробу залізти на приналежну компанії «Газпром» нафтову платформу «Прирозломного», яка знаходиться в Печорському морі, щоб таким чином привернути увагу світової громадськості до проблеми забруднення Арктики.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: