fbpx
Суспільство

Новий рік-2014. У Києві заплановано близько 1000 тематичних заходів, – КМДА

У всіх муніципальних культурних закладах та районах Києва під час новорічних і різдвяних свят пройде понад 1000 тематичних заходів. Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Представники департаменту культури КМДА розповіли про те, що до святкової програми в Києві в 2014 році додали різноманітні художні та культурно-масові акції. Крім того, в столиці пройдуть різні спортивні заходи з урахуванням різних вікових категорій і смаків всіх киян і гостей столиці.

Зокрема, різноманітні майстер-класи, святкові акції та виставки проведуть бібліотеки і музеї столиці. У деяких столичних кінотеатрах вже приготували конкурси, розважально-ігрові програми і ранки, на яких показуватимуть мультфільми. У київських театрах для підлітків і дітей під час зимових свят зіграють понад 220 вистав. Крім того, на початку січня пройдуть різні змістовні вистави за участю відомих письменників-казкарів, лялькові програми, вистави класичного жанру і мюзикли.

Читайте також:  РПЦ в Україні оголосило війну Румунській православній церкві

У зимову святкову пору всі кияни та гості міста зможуть відвідати різні новорічно-різдвяні селища. Приміром, під аркою Дружби народів у столиці вже повним ходом функціонує проект «Арка подарунків». У КМДА повідомили, що перед Різдвом під аркою Дружби народів відбудуться традиційні обрядові дійства.

Варто відзначити, що 10 і 11 січня в київському Легкоатлетичному манежі (вулиця П. Тичини, 18 ) пройдуть Всеукраїнські змагання з легкої атлетики під назвою «Різдвяні старти».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Після цього, 19 січня, Київ прийме Свято Хрещення. Освячення води за відповідними канонами пройде на Оболонській набережній і в «Гідропарку».

За матеріалами: kievcity.gov.ua

Читайте також: