fbpx
Політика

РФ порушує права українських дітей – Юрій Павленко

Росія порушує права дітей України, здійснюючи військову агресію – Павленко в зверненні до російського дитячого омбудсмена.

  Уповноважений президента України з прав дитини (2011 – 2014рр.) Юрій Павленко звернувся до уповноваженого при президенті Російської Федерації з прав дитини Павла Астахова із закликом використовувати всі засоби впливу для недопущення переходу протистояння в гарячу стадію.

"Сьогодні Російська Федерація, грубо порушує права дітей України, здійснюючи військову агресію проти сусідньої країни, де п’ята частина населення – діти. Закликаю Вас, колего, використовувати всі можливі засоби впливу на приймаючих рішення у Вашій країні, щоб не допустити переходу протистояння в гарячу стадію і забезпечити дипломатичне, мирне, вирішення конфлікту", – йдеться у зверненні до П. Астахова, оприлюдненому прес-службою Ю. Павленка в понеділок .

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Екс-дитячий омбудсмен зазначає, що Росія сьогодні може стати джерелом горя – можливого сирітства дітей і в Україні, і в Росії.

Ю. Павленко наполягає на відповідальності дорослих за те, щоб діти навчилися вирішувати конфлікти ненасильницьким шляхом, як у дитячому колективі, так і в сім’ї, і між країнами.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Упевнений, що Росія повинна знайти відповідь на питання, чому підліток, який розстріляв вчителя, відстоюючи своє право на високу оцінку, засуджений, а президент країни, направляючий війська в сусідню мирну державу для придушення прагнення незалежного народу до самостійного визначення свого майбутнього, оголошує себе захисником російськомовного населення в Україні", – резюмує він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: