fbpx
Політика

NASA через Крим відмовилась від співпраці з Росією

Національне аерокосмічне агентство США (NASA ) оголосило про те, що згортає всю співпрацю з Росією. Виняток становлять спільні роботи з Міжнародною космічною станцією (МКС), в рамках яких Росія доставляє на станцію американських астронавтів.

 Представник NASA пояснив, що таке рішення пояснюється "триваючим порушенням Росією суверенітету і територіальної цілісності України". У заяві аерокосмічного агентства наголошується, що найближчим часом NASA має намір "зосередитись на поверненні пілотованих запусків у космос на американську територію і припинити спиратися на Росію в цьому питанні».

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 З цією метою агентство планує просити у конгресу додаткового фінансування, яке б дозволило розпочати пілотовані запуски в США вже з 2015 року, а не з 2017, як планувалося раніше.

 " Вибір тут між повним фінансуванням плану з доведення космічних запусків в Америці чи продовженням відправки мільйонів доларів до Росії. Адміністрація Обами хоче інвестувати в Америці – і ми сподіваємося, що конгрес думає так само", – йдеться в заяві NASA.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Нагадаємо, після закриття програми польотів космічних шатлів американські астронавти доставляються на борт МКС російськими кораблями "Союз", програма відправлення одного астронавта обходиться США в в 70 млн доларів.

Читайте також: