fbpx
Суспільство

У Львові пройшов “Парад вишиванок – Марш величі духу пам’яті дивізії “Галичина”

 У Львові відбувся марш на честь дивізії СС "Галичина".

   У Львові пройшов марш на честь дивізії СС "Галичина", який організатори назвали "Парад вишиванок – Марш величі духу пам’яті дивізії "Галичина". Участь у Марші взяло близько тисячі львів’ян, повідомляє УНН.

 Як розповіла організатор акції Оленка Незабудка, учасники мовчазною ходою мали вшанувати пам’ять загиблих. Жодних плакатів і гасел, як запевнили організатори, на марші не могло бути.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

 Проте хода мовчазною не вийшла. Дорогою один з організаторів, який вів колону, почав у гучномовець вигукувати гасла, котрі підтримував натовп. Зокрема, учасники скандували: "Галичина – дивізія героїв", "Ми львів’яни – ми найсильніші", "Слава Україні", "Схід і Захід разом", "Бандера – Шухевич – герої України".

 У подальшому учасники параду вишиванок зупинилися біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів дивізії та поклали квіти.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Джерело: УНН

Читайте також: