fbpx
Політика

Мін’юст України збирає доказову базу для звернення до суду щодо заборони діяльності Компартії України

Мін’юст направив запит до Генпрокуратури і СБУ про розслідування діяльності КПУ.

 Міністерство юстиції України в тісному зв’язку з правоохоронцями збирає доказову базу для звернення до суду щодо заборони діяльності Компартії України.

"Ми зараз в тісному зв’язку з правоохоронцями збираємо доказову базу і якнайшвидше будемо подавати відповідні позови після отримання повного обсягу документів від Генпрокуратури та СБУ", – повідомив глава Мін’юсту Павло Петренко на брифінгу в понеділок у Києві.

Він уточнив, що після отримання відповідного подання Мін’юст у понеділок направив запит до Генпрокуратури та СБУ на проведення розслідування можливих фактів кримінальних порушень з боку керівництва КПУ.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

На уточнююче запитання журналістів, чи буде цей позов на заборону повної діяльності КПУ, міністр відповів: "Відповідно до закону про політичні партії, у Міністерства юстиції у разі, коли надходять матеріали від правоохоронних органів, є можливість звернутися з позовом про ліквідацію тієї чи іншої політичної партії чи громадського об’єднання, яке порушує закон і фактично займається діяльністю, спрямованою на дії, що загрожують суверенітету і державному устрою".

Як повідомлялося, в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до міністра юстиції П.Петренка з листом, в якому просить Мін’юст вивчити питання причетності КПУ до дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності країни, а також до практичної підтримки російських спецслужб на півдні і сході.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

"Прошу Міністерство юстиції України вивчити питання про причетність Комуністичної партії України до вчинення дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, і вжити негайно у встановленому законом порядку заходів щодо заборони Комуністичної партії України", – йдеться в листі, опублікованому на сайті в.о. президента в понеділок.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: