fbpx
Політика

Макіївка. Депутати міськради підтримали народну ініціативу про референдум

У Макіївці Донецької області депутати міської ради під час позачергової сесії при розгляді питання «Про суспільно-політичну ситуацію» підтримали народну ініціативу про референдум.

У ЗМІ наводяться слова секретаря міської ради Лариси Толстикіної, яка зазначила, що депутатами раніше приймалися рішення, що супроводжуються зверненнями практично в усі рівні влади. «Однак ситуація не тільки не змінилася, вона посилилася. Протистояння загострюється, економічна ситуація катастрофічна. Практично "стоять" всі галузі життєзабезпечення міста. І те, що ми бачимо сьогодні перед будівлею виконкому – це відповідна реакція на події, це позиція макіївчан, які прийшли сюди, щоб довести своє право на нормальне, гідне життя», – наводить слова Лариси Толстикіної «Сегодня».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Також наголошується, що макіївчан підтримав і народний депутат України Віталій Борт, який підкреслив, що мирні акції протесту не повинні перерости у кровопролиття, як це було в Києві. Говорячи про референдум, він зазначив, що залишається відкритим питання про те, яким буде цей референдум – всеукраїнським або регіональним.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Депутати Макіївки схвалили проект рішення на підтримку народної ініціативи про проведення референдуму, на якому вирішуватиметься питання про подальшу долю Донбасу.

Повідомляється, що в Макіївці створено громадську раду для стабілізації роботи міської ради та життєзабезпечення міста. Крім того, зазначена Рада займатиметься питаннями координації прийнятих рішень в інтересах жителів міста.

Читайте також: