fbpx
Політика

Українську армію формує народ, а не влада – Томенко

Як зазначив народний депутат України Микола Томенко, влада сьогодні не до кінця розуміє, що відбувається у Збройних силах, і лукавить, приписуючи собі великі перемоги у формуванні української армії. За його словами, насправді сьогодні українську армію формує народ, оскільки гроші, які йдуть на утримання армії, розкрадаються «мародерами» з Міністерства оборони.

 При цьому він зазначив, що ці гроші українського народу – пенсіонерів та студентів, які жертвують на підтримку армії. Крім того, Микола Томенко звернув увагу на те, що українці не тільки перераховують гроші, але також і купують і забезпечують Збройні сили бронежилетами, боєприпасами, технікою та іншим.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «У той же час ми не бачимо жодних адекватних дій щодо відповідальності за фактичне мародерство в українській армії, коли і сьогодні в ЗМІ повідомляють, що нашим солдатам видають гнилу картоплю чи вживані речі. Зате влада звітує про використання фантастично великих сум коштів, перерахованих на армію», – сказав нардеп.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Також він висловив здивування, що досі не понесли відповідальність посадові особи, яких звинувачують у нецільовому використанні бюджетних коштів.

 Микола Томенко підкреслив, що мародерству чиновників необхідно покласти край і зробити все, щоб українські солдати були забезпечені всім необхідним.

Читайте також: