fbpx
Політика

Яценюк хоче ввести спеціальні рахунки для ПДВ і встановити мінімальну ціну на енергоносії

Глава уряду України Арсеній Яценюк пропонує парламенту підтримати пропозицію з введенням спеціальних рахунків для ПДВ. Таку ініціативу Арсеній Яценюк озвучив під час сьогоднішнього брифінгу. Слова чиновника передає РБК- Україна.

«До Верховної Ради вноситься законопроект про введення спеціальних рахунків з податку на додану вартість. За оцінками, протягом року з державного бюджету крадеться податокку на додану вартість на суму 12 мільярдів гривень. Це найскромніші розрахунки. Запропонована модель дозволить всім чесним платникам податків як платити ПДВ, так і отримувати відшкодування ПДВ», – сказав прем’єр.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Крім того, під час позачергового засідання Верховної Ради (31 липня) Арсеній Яценюк збирається запропонувати нардепам провести реформу єдиного соціального внеску. Глава уряду висловив надію, що з даної реформу влади домовляться вже до четверга. Прем’єр-міністр пояснив, що збирається зменшити ставку оподаткування єдиного соціального внеску, одночасно з цим розширивши базу оподаткування. Таким чином, глава уряду має намір збільшити доходи, детінізувати заробітні плати, знищити тіньовий обіг коштів і капіталів.

«Я сподіваюся, що парламент, можливо, буде підтримувати ці законопроекти», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Також Арсеній Яценюк пропонує народним депутатам встановити мінімальну ціну на нафту і природний газ. Під час брифінгу прем’єр-міністр оприлюднив схему, по якій відбувається «кругообіг газу».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

« Добули газ, при собівартості видобутку з ПДВ, з транзитуванням і всім максимум за 1 тисячу гривень. Продали в офшор за 1,5 тисячі гривень, а з офшора повернули назад по паперах і продають на території України по 6 тисяч гривень», – підсумував Яценюк.

Раніше повідомлялося, що Яценюк збирається посадити нардепів і членів Кабміну на «голий» оклад.

Читайте також: