fbpx
Економіка

Яценюк: Ахметов і Коломойський із задоволенням будуть платити податки

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 31 липня внесла зміни до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень). Законом передбачено встановлення плати за користування надрами для залізної руди в розмірі 8 % від її вартості з урахуванням змісту хімічно чистого металу. Також нардепи підтримали введення оподаткування альтернативних видів палива на рівні 99 євро за 1000 кг.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що завдяки цим змінам українські олігархи, зокрема власник групи компаній «СКМ» Рінат Ахметов і власник групи «Приват», дніпропетровський губернатор Ігор Коломойський, будуть із задоволенням платити підвищені податки до держбюджету.

«Ми збільшили бюджет… Де ми взяли гроші? Нам вдалося підвищити податки на найбільш прибуткові бізнеси, які знаходяться в руках олігархів. Компанії Рината Ахметова, я впевнений, будуть із задоволенням платити більше за видобуток надр… Нам вдалося підвищити ренту на нафту… І тому впевнений, що Коломойський із задоволенням платитиме більше», – заявив Арсеній Яценюк на брифінгу в четвер, 31 липня.

Читайте також: