fbpx
Політика

Віце-президент США схвалив залучення Кучми до переговорів щодо Донбасу

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у вівторок, 24 червня, в ході телефонної бесіди поспілкувався з президентом України Петром Порошенком. Зокрема, американський чиновник позитивним чином оцінив залучення екс-президента України Леоніда Кучми до тристоронніх переговорів, мета яких – імплементація мирного плану на Донбасі. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби президента України.

У свою чергу, Петро Порошенко заявив, що припинення вогню з боку терористів має супроводжуватися перекриттям кордону і звільненням заручників. Президент України вважає, що саме перекриття державного кордону дозволить зупинити проникнення найманців на територію України. Крім того, такі заходи зупинять ввезення наркотиків і зброї з російського боку. У ході розмови з Байденом український президент констатував, що зараз в Кремлі повинні продемонструвати Києву «реальні кроки назустріч».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Після цього президент України попередив, що якщо його мирний план не виконуватимуть, то керівництво ЄС і США має докласти серйозних зусиль для підтримки української сторони. Таким чином президент України натякнув на «рішення Європейської Ради» щодо Угоди з Україною, яке очікується 27 червня.

Як пояснив Порошенко, в цьому питанні трансатлантична солідарність відіграє дуже важливу роль. У ході розмови Джо Байден повідомив своєму українському співрозмовнику про недавню розмову президента США Барака Обами з Володимиром Путіним. Зокрема, розмова лідерів США і РФ майже повністю була присвячена «українському питанню».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Президент України висловив подяку Вашингтону за активну підтримку. Зокрема, Порошенко подякував за розширення програм співробітництва з Україною в сфері оборони і безпеки.

Раніше Кучма повідомив про результати переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Читайте також: