fbpx
Політика

Активісти провели акцію на підтримку “в’язнів Болотної”

 Сьогодні в Санкт-Петербурзі на площі Леніна біля Фінляндського вокзалу активісти опозиції провели акцію на підтримку «в’язнів Болотної». За деякими даними, в акції брало участь 15 осіб з плакатами в руках. Також активісти придумали інсталяцію, яка символізує «Болотну справу», кілька томів зшиті білими нитками. Все це після акції вони мають намір знищити.

Організаторами даної акції є активісти Російського соціалістичного руху (РСД). Нагадаємо, що прокурор вимагає засудити фігурантів справи про заворушення на Болотній площі, які мали місце  в Москві 6 травня 2012 року, до покарання від умовного терміну до чотирьох років позбавлення волі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Наприклад, активістів антифашистського руху Олексія Гаскарова та Олександра Марголіна прокурор просить засудити до чотирьох років позбавлення волі за участь у заворушеннях на Болотній площі. Іллю Гущина мають намір засудити до 3,7 років ув’язнення.

Судове засідання відбудеться завтра, 18 серпня. «Справа про масові заворушення на Болотній площі в Москві була порушена після події 6 травня 2012 року, коли дозволена владою опозиційна акція переросла в зіткнення з поліцією. За протиправні дії було затримано понад 400 осіб, постраждали понад 30 поліцейських. Ще кілька десятків людей отримали поранення», – повідомляють ЗМІ.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Залишається додати, що правоохоронні органи порушили кримінальну справу за статтями 212 і 318 Кримінального кодексу Російської Федерації «Масові заворушення» та «Насильство щодо представників влади».

Читайте також: