fbpx
Політика

Після зустрічі в Мілані Петро Порошенко таки потиснув Путіну руку

Багатостороння зустріч між президентом України П. Порошенком і лідерами світових держав в рамках форуму "Азія – Європа", яка проходить в Мілані, завершилася рукостисканням П. Порошенка і В. Путіна, яке супроводжувалося неприродною мімікою на обличчі російського президента, передає УНН з посиланням на Associated Press.

  На багатосторонній зустрічі на вищому рівні, яка відбулася сьогодні в Мілані, лише Путін користувався навушниками, решта глав держав вільно спілкувалися англійською мовою. Російського президента посадили поруч з Франсуа Олландом, главою самої ліберальної до Росії країни ЄС – Франції, а канцлер Німеччини А. Меркель сіла поруч з президентом України.  

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 Навпроти них за круглим столом розташувалися глава британського уряду Д. Кемерон, голова Ради Європи Г -В. Ромпей, а також керівник Єврокомісії Ж. – М. Баррозу.

 Нагадаємо, це лише другий подібний випадок прямого контакту між президентами України та Росії. Вперше П. Порошенко і В. Путін потиснули один одному руки 26 серпня у Палаці Незалежності в Мінську під час зустрічі президентів Росії, України, Білорусії і Казахстану, а також представників Євросоюзу.  

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Те рукостискання також супроводжувалося дивною мімікою В. Путіна. В четвер в Мілані стартував десятий саміт форуму "Азія – Європа", в якому беруть участь представники 51 країни Європи і Східної Азії. Основна тема форуму – Відповідальне партнерство в справі економічного росту і безпеки.  

 Джерело: УНН

Читайте також: