fbpx
Політика

Гелетей обіцяє звільнити небоєздатних військовослужбовців

Глава українського оборонного відомства Валерій Гелетей заявив, що Міністерство оборони України планує в рамках реформування відомства звільнити всіх небоєздатних військовослужбовців, які можуть стати звичайними державними службовцями.

"Основна мета реформи – це не просто скоротити департаменти, які часом просто дублюють один одного, а зробити таким чином, що якщо ти військова людина, маєш соціальні військові гарантії, носиш військову форму, отримуєш інші соціальні пільги, то ти повинен бути боєздатним і не тільки мати можливість, але і брати в руки зброю і захищати нашу державу – в зоні АТО", – сказав міністр під час візиту до Варшави.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами Гелетея, ті, хто має військові посади, але не виконує військових функцій, стануть звичайними державними службовцями. Крім того, він повідомив, що в Міноборони не виключають четвертий етап мобілізації.

"У цих умовах для держави небезпечно мати велику армію, яка не має відповідної кількості військових, які могли б забезпечувати боєздатність і проводити відповідні бойові дії в зоні АТО", – сказав Гелетей.

Читайте також: