fbpx
Вторгнення Росії в Україну За кордоном Переселенці

В Польщі відкрили перший рекрутинговий центр українців до лав Сил оборони

Ініціатива «Український легіон» розпочала набір новобранців до лав Сил оборони через перший рекрутинговий центр за кордоном.

Рекрутинговий центр відкрився в польскому Любліні, на базі українського консульства.

Його задача – надавати консультації та супровід у військо. В центрі працюють півтора десятка офіцерів ЗСУ, відряджених з України.

«На базі центру працює військово-лікарська комісія (ВЛК), до складу якої входять лікарі та медичний персонал з усім необхідним обладнанням для проведення обстежень та видачі висновків про придатність до служби. Після оформлення підготовка добровольців відбуватиметься на полігоні, який розгорнула польська сторона», – сказав перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк.

Читайте також:  російська федерація може вдатися до терористичних проявів під час святкування іудеями Рош-Га-Шан

За його словами, Україна забезпечила форму та тилове забезпечення, а польські партнери – озброєння і техніку.

Процес рекрутингу відбувається через подання заявок на офіційному сайті Українського легіону або через консульства та посольства.

В МЗС повідомили, що в перші дні роботи центри надійшло 138 заявок на співбесіду через сайт і ще 58 – через консульські установи.

Кандидатів з українськими паспортами запрошують на співбесіду з командиром для визначення посади. Також в процесі перевіряються документи та дається направлення на медогляд.

Читайте також:  В Туреччині під час відпочинку потонула закарпатка

Якщо медкомісія пройшла успішно, доброволець отримує дату підписання контракту.

«Після підписання контракту добровольці вирушають на полігон для проходження навчання, яке триватиме 35 днів. В подальшому військовослужбовці можуть бути направлені на підвищення навичок на одну з європейських баз НАТО ще на кілька місяців», – сказав Іван Гаврилюк.

Центр працює з 9:00 до 17:00 щоденно, без обідньої перерви.

Детальну інформацію можна знайти тут.

Читайте також: