fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ та ДБР затримали у Львові керівника одного з міжрегіональних управлінь Мін’юсту, який обкладав «даниною» підприємців

Служба безпеки та ДБР ліквідували корупційну схему в Західному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту.

У результаті комплексних заходів у Львові затримано керівника цього управління.

За даними слідства, посадовець вимагав хабарі з підприємців в обмін на безперешкодне ведення господарської діяльності у виправних установах західного регіону України.

Задокументовано, що фігурант налагодив корупційну схему із компанією, яка займалася обробкою деревини на території однієї із виправних колоній.

Читайте також:  СБУ та Нацполіція затримали агента рф, який палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині

Зокрема, посадовець умисно затягував процес укладання офіційних договорів на виконання господарських робіт, а оплату від бізнесменів отримував готівкою.

Як свідчать матеріали провадження, він фактично «обклав даниною» кожен кубометр деревини, яку приватні підрядники обробляли на території цієї колонії.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинну діяльність фігуранта і затримали його «на гарячому» під час одержання ним нового «траншу» неправомірної вигоди у понад 2 тис. євро.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Читайте також:  Через повені "Укрзалізниця" скасувала рейси з Польщі та Чехії до Чопа та Перемишля (ВІДЕО)

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупції в пенітенціарній установі.

Санкція інкримінованої статті Кримінального кодексу України передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Львівській області спільно з ДБР за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: