У Словаччині проходить форум “Дні України в Кошице” (ФОТО)

У Словаччині тривають 10-ті, ювілейні, “Дні України в Кошице”. Щорічний захід відбувається за сприяння словацько-української асоціації “FEMAN”, його основна тематика – “Допомога українським дітям в умовах війни, яка триває в Україні, важливість ролі волонтерства та його допомоги Україні”
Цьогорічні “Дні України в Кошице” спрямовані на збір гуманітарної допомоги для ЗСУ і для дітей, які постраждали під час війни. Крім того, із понеділка триває марафон безперервного плетіння маскувальних сіток для українських військових у Культурпарку – долучитися можуть усі, хто приходить до волонтерського центру “Сплетіння”. Сьогодні закінчили плести вже дев’яту сітку, усі відправлять українським захисникам.

Related Post


Також у межах форуму провели вже традиційний забіг “Ветеранська миля” за участю ветеранів російсько-української війни. Організатори підготували й велику культурну програму, працює фотовиставка “Закарпаття і війна. Два непрості роки” від Ужгородського прес-клубу, Форум громадських та неурядових організацій Словаччини, України та їхніх міжнародних партнерів / співпраця, досвід, потреби”, а також Форум “Економіка, безпека, відновлення України та співпраця муніципалітетів з Україною”.


Участь у “Днях України в Кошице” беруть делегації із Харкова, Чернігова, Тернополя, Чернівців, Ужгорода та інших регіонів.

Leave a Comment