У Румунії стався землетрус – сильні поштовхи відчули на Одещині, в Молдові та Болгарії

У понеділок, 16 вересня, у Румунії сталися підземні поштовхи, але відчули їх і в Одесі. Землетрус попередньо оцінили у 5 балів.

Інформацію про землетрус в Одесі підтвердив міський голова Геннадій Труханов: “За попередньою інформацією у Румунії стався землетрус магнітудою 5,3 бали. Його відчули у Болгарії, Молдові та Україні, зокрема в Одесі. Інформація про пошкодження чи постраждалих у місті не надходила”.

Очільник Одеської ОДА Олег Кіпер поточнив: “

Землетрус магнітудою 5,5 стався в Румунії. Підземні поштовхи відчувалися й у Молдові та Одещині.
На півдні Одеської області землетрус, попередньо, сягнув 2-4 балів. Також відчувалися поштовхи й у інших районах області. Інформація уточнюється.

За оперативною інформацією екстрених служб та згідно з доповідями чергових, усі обʼєкти критичної інфраструктури без ушкоджень, працюють у штатному режимі. Повідомлень про руйнування в області та необхідність допомоги не надходило”.

Related Post

Станом на 18:15 інформації про потерпілих та руйнування внаслідок землетрусу в Україні не надходило.

Тим часом інформацію про стихійне лихо підтвердив Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр (EMSC). Його епіцентр знаходився у Румунії, тож для України поштовхи не були значними. А от у Румунії його назвали найсильнішим від початку 2024 року.

Глибина підземних поштовхів склала близько 140 км, повідомив місцевий Інститут фізики Землі.

Неспокійно й у сусідній Польщі та Чехії. Там через повені оголошено режим стихійного лиха, скасовано низку потягів з України.

Leave a Comment