Через повені “Укрзалізниця” скасувала рейси з Польщі та Чехії до Чопа та Перемишля (ВІДЕО)

Через негоду та повені у Польщі та Чехії тимчасово скасовано ряд рейсів “Укрзалізниці”, що прямують до України. Пасажири, що мають квитки на сьогодні, зможуть скористатися ними протягом найближчої доби. Про це йдеться у повідомленні “Укрзалізниці”.

“Станом на зараз, обидва поїзди з Праги – до Чопа і до Перемишля – досі на території Чехії і без шансів встигнути на свої стиковочні українські рейси”, – йдеться у повідомленні.

В УЗ наголосили, що готові прийняти пасажирів із квитками на сьогоднішні поїзди на будь-який рейс аналогічного напрямку протягом найближчої доби на будь-які вільні місця без обміну квитків.

“Що стосується пасажирів з України, які прямують на свою стиковку у празькому напрямку, то радимо зв’язатися з вашим чеським або польським оператором залізниці і уточнити розклад наступних рейсів. Є висока ймовірність того, що пасажирам варто запланувати ночівлю у місті стиковки”, – вказано в повідомленні. 

Варто зазначити, що останніми днями у Чехії та Польщі інтенсивно готувалися до наближення екстремальних злив, внаслідок яких можливі катастрофічні повені. У деяких населених пунктах вода вже піднялася, там почали евакуацію. 

У Румунії в підтоплених районах загинули четверо людей. “Заливає” також окремі райониМолдови та її столиці Кишинева.

У Чехії через наслідки екстремальних злив призупинили рух на десятках залізничних ліній по всій території країни. Також у Чехії в горах випав сніг. Сніг випав 13 вересня у гірському масиві Крконоше в Чехії. Для Крконоше це перший сніг в цьому сезоні. На висоті від 1300 метрів над рівнем моря йде сніг. А верхів’я гір вже біліють.

Related Post

Окрім того, 15 вересня Європу знову накрила негода. Наприклад, Австрію засипало снігом у вересні.

Крім того, в інших регіонах Австрії фіксуються повені. Місцева влада готується до можливих наслідків стихії.

Теж стосується і Польщі. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вже оголосив про першу людину, яка померла внаслідок сильної повені у сусідній країні.

У нас є перша підтверджена смерть від утоплення в районі Клодзко“, – заявив Дональд Туск. Більше подробиць про обставини смерті глава польського уряду не повідомив.

Прем’єр-міністр підкреслив, що в багатьох місцях ситуація драматична, і закликав дотримуватися рекомендацій служб щодо евакуації.

Leave a Comment