Незаконне переправлення до Румунії під виглядом поїздки за авто для ЗСУ – судитимуть мешканця Прикарпаття

Хустська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жителя Івано-Франківщини за фактами організації незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон, самовільного присвоєння звання службової особи, пособництва у підробленні документів і їх використання (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 353, ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

Протиправну діяльність чоловіка викрили у червні 2024 року. Встановлено, що він підшукав двох військовозобов’язаних чоловіків – жителів Львівщини – та домовився про організацію їх незаконного переправлення до Румунії. Перехід мав відбуватися з території с. Вишково, що на Хустщині, по гірській місцевості, і коштував 5500 євро з людини.

На своєму автомобілі чоловік забрав «клієнтів» зі Стрия, розповів про деталі їх маршруту, а також повідомив порядок дій у випадку зупинки на постах контролю. Так, пасажири мали переконувати, що їдуть на Закарпаття за автомобілем для ЗСУ. Для більшої достовірності обвинувачений використовував підроблене посвідчення військовослужбовця ЗСУ.

Related Post

Однак така версія не спрацювала – протиправні наміри ділка викрили прикордонники Мукачівського загону. Надалі, під час розслідування злочину чоловік перебував під вартою. Наразі обвинувальний акт щодо нього скеровано на розгляд у Хустський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Leave a Comment