fbpx
Політика

Завдяки політиці Орбана Будапешт може стати штабквартирою фсб в ЄС

Штюбген закликав до посилення прикордонного контролю на всіх кордонах ЄС з Угорщиною через рішення Будапешта про пом’якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі. Він нагадав, що європейські договори дозволяють здійснювати прикордонний контроль у виняткових ситуаціях.

“Так само, як ми робимо з Польщею і Чехією, такі країни, як Австрія, Хорватія, Словаччина і Румунія, повинні були б робити те ж саме. Неприйнятно, щоб країна ЄС дозволяла росіянам в’їжджати в країну фактично безконтрольно”, – зазначив він.

Читайте також:  Чергова "перемога" Обрана в ЄС

Водночас очільник МВС Німеччини Ненсі Фезер на цієї заяви сказала, що ризик російського шпигунства і саботажу є високим і став ще більш гострим з початком війни Росії проти України.

“Тому всі партнери ЄС повинні активізувати свої зусилля щодо захисту від російського шпигунства і саботажу і не повинні створювати потенційних лазівок”, – підкреслила вона.

Читайте також:  У Будапешті зареєстрована перша державна Україно-Угорська двомовна школа (ФОТО)

Зазначимо, що такі дії офіційного Будапешт спростовують роботу для російських спецслужб на території всього Євросоюзу та загрожують безпеці України, що скажеш Будапешт сьогодні це фтабквартира фсб в ЄС.

Читайте також: