fbpx
Суспільство

В українському фейсбуці можна придбати козацьку шаблю ХVII століття

В одній із українських закритих груп для колекціонерів та любителів холодної зброї можна придбати цікавий артефакт, який несе для української нації історичну пам’ять, а саме козацьку шаблю доби Гетьманщини ХVII століття.

Продає зброю користувач соцмережі Фейсбук Ігор Кузнєцов.

” Козацька шабля (пала) відноситься до клинкової зброї, являється шаблею турецького типу пала з піхвами, морфологія клинка, руків’я та піхви типова для шабель другої половини XVII- початку XVIIІ ст, виготовлених українськими зброярами, являється зразком зброярської майстерності, має особливий зв’язок з історією розвитку зброї на теренах України. Об’єкт має наступні розмірні характеристики: загальна довжина – 900 мм; довжина клинка – 770 мм; товщина клинка біля п’яти – 8 мм; ширинах клинка – 36 мм; вага шаблі з піхвами – 1830 г вага шаблі -1050 гр. Рукоять чорне дерево, клинок та фурнітура піхви кричне залізо. Відноситься до історичних і культурних цінностей, має експертне дослідження, кому цікаво, пишіть у приват.” – написав продавець у оголошенні.

Читайте також:  Відійшов у вічність легендарний актор французького кіно Ален Делон (ВІДЕО)

Треба добавити , що в українському Фейсбуці є декілька таких груп, і в основному тут зустрічаються зразки із Західної Європи, а українські предмети старовини навіть тут справжня рідкість.

Читайте також: