Орбан давить на народ Угорщини, через пропаганду

Уряд Угорщини почав терміново попереджати про санкції проти Росії у своїх рекламних роликах і плакатах. Мотив плакатів підсумовує меседж: бомба, на якій жирним шрифтом написано «Sankciók» – санкції. Ця політична кампанія заохочує взяти участь в так званих «Національних консультаціях» в Угорщині, які щойно розпочалися в формі необов’язкового опитування. Одночасно Угорщина хвалиться тим, що вона єдина країна в Євросоюзі, яка консультується зі своїми громадянами щодо санкцій.

Але питання у такому опитуванні сформульовані досить своєрідно. Для прикладу: «Підвищення ціни на природний газ також зробить значно дорожчою сільськогосподарську продукцію. Зростання цін на продовольство в країнах, що розвиваються, збільшує ризик голоду. Це призведе до ще більших хвиль міграції, ніж раніше, і таким чином посилить тиск на зовнішні кордони Європи. Чи підтримуєте ви санкції, які підвищують ціни на продукти харчування?»

Орбанівський режим б’є в найбільш болючу точку сприйняття угорців, так заляканих нашестям емігрантів з країн третього світу, що вони ладні на все, щоб тільки уникнути такої «страшної» для себе долі.

Related Post

Віктор Орбан втягнув Угорщину в енергетичну залежність від Росії, і він тепер багато чим зобов’язаний Путіну. Саме тому угорці купують газ не в Норвегії, а продовжують його закуповувати у Російської Федерації. Парадоксальність ситуації погіршує й те, що така залежність рано чи пізно призводить до того, що покупець буде представляти інтереси свого постачальника. Власне це і проглядається у поведінці офіційного Будапешта на світовій арені, коли мова заходить про інтереси Росії. Після нападу РФ на Україну Будапешт ще більше зміцнив свої енергетичні зв’язки з Росією.

І не лише щодо нафти, а й щодо газу Угорщина продовжує покладатися на Москву, яка ще з радянських часів постачає в цю країну більшу частину енергоносіїв. Сьогодні загалом 85 відсотків угорського енергоспоживання все ще припадає на Росію. А за дешеві газ і нафту Віктор Орбан продовжуватиме плазувати перед Кремлем. Таким чином, не лише енергетично, але й політично Угорщина віддана на милість Російській Федерації. Наркотична енергетична залежність втягнула Будапешт і в геополітичну залежність, й з цього в посторбанівський період виходити буде куди важче, ніж з нафтогазової залежності.

Leave a Comment