fbpx
Україна

Як на Закарпатті місцеві чиновники дерибанять гектари землі під час дії воєнного стану (ВІДЕО)

«Земельний дерибан» – визначення, яке використовується для позначення процесу несанкціонованого, незаконного розподілу та присвоєння земельних ресурсів. Цей процес нерозривно пов’язаний з корупцією, неефективним управлінням та зловживаннями у сфері земельних відносин. Попри повномасштабну збройну агресію росії проти нашого народу просто зараз відбувається земельне шахрайство в Оноківській громаді, яке завдасть шкоди її жителям та суперечить здоровому глузду.

КОРОТКО: 8 липня 2024 року право власності на 1 га землі в урочищі «Вузки» Оноківської громади отримала студентка УжНУ за допомогою схеми з «піджаками». І ще важливе зауваження: ЯК ВДАЛОСЬ ВИДІЛИТИ ЗЕМЛЮ У 1997 РОЦІ НА ДІЛЯНКИ, У ЯКИХ НА ТОЙ МОМЕНТ ВЖЕ БУВ ЗАКОННИЙ ВЛАСНИК ТА ЛЕГАЛІЗУВАТИ ЇХ АЖ У 2024 РОЦІ ЗДОГАДАЙТЕСЬ САМІ…

Читайте також:  СБУ та Нацполіція затримали ще три групи підпалювачів, які діяли у різних областях України

А тепер більш детально розповідаємо про те, як «ці руки нічого не крали» (при владі) – історію, що точно не байдужа нашим жителям громади, а тим більше Захисникам, які сьогодні, часто ціною власного життя боронять кожен метр нашої землі. І безперечно ми всі вимагаємо реагування на цю ситуацію від правоохоронних органів.

Зараз ми знаходимось у с.Невицьке Оноківської територіальної громади в мікрорайоні «Південний», урочище «Вузки». Даний мікрорайон дуже привабливий з точки зору комфортного проживання, а тому досить швидко розвивається і забудовується, вільних земельних ділянок немає, а купити  досить важко.

Читайте також:  На Львівщині прикордонники виявили 32-річного жителя Запоріжжя, який мав намір незаконно перетнути держкордон

Окрім того, що тут є поруч річка, ліс та природа, людям для комфортного проживання потрібна нормальна інфраструктура – дороги, комунікації, тротуари, зелені зони, магазини, дитсадок та заклади дозвілля. Тому, ще 10 років назад з цією метою був розроблений та затверджений Детальний план урочища «Вузки», котрий якраз і передбачав, що і де саме має бути розташоване для комфортного проживання мешканців.

Так от, на місці, де ми зараз перебуваємо з часом мав бути зведений дошкільний навчальний заклад, розміщені зелена зона, парк та дитячі майданчики. Ключове слово «МАВ БУТИ». Однак виявилось, що у місцевій владі є ті, кому разом на стільки добре, що взагалі не думають про жителів, дітей і майбутнє громади в цілому.
А тепер головне питання: ЯК ЦЕ СТАЛОСЯ? Історія про наймасштабнішу та найбезглуздішу крадіжку землі площею 10 тисяч м2.
Як відомо, під час дії воєнного стану в Україні введено мораторій на виділення землі, тобто заборонено передавати безоплатно землі у власність громадян, але ця заборона, як ми можемо розуміти і бачити у даній ситуації не стосується групи осіб, які вирішили «прихватизувати» ласий шматок землі. Відтак, група посадових осіб, перебуваючи у змові,знаходить п’ятьох жителів с. Невицьке, які не проти підзаробити і втягує їх у цей кримінальний злочин у ролі «піджаків». Щоб оформити право власності на землі, які по-суті їм не належать, вони отримують Архівний витяг з Рішення  8-ї сесії 22-го скликання Невицької сільської ради, в якому вказано що цим п’ятьом особам було передано у власність земельні ділянки, однак де саме вони (ділянки – уточ.) знаходяться інформація відсутня. Тому, посадові особи сільської ради, користуючись службовим становищем, видають ряд довідок, які підтверджують що цим громадянам були виділені ці ділянки саме в Урочищі «Вузки». І вже на підставі підроблених документів ними виготовляється технічна документація на землі, погоджуються межі і реєструються право власності на п’ятьох осіб. Тобто, це означає що на підставі Рішення від 1997 року «піджаки» стають власниками землі у 2024-му році саме в цьому урочищі. Однак ініціаторам та учасникам ЗЕМЕЛЬНОЇ СХЕМИ слід було знати і врахувати, що станом на зазначений 1997 рік урочище «Вузки» перебувало у власності Державного підприємства Радгосп-заводу «Ужгородський», а це означає що зіркова п’ятірка піджаків-землевласників за старими Актами не могла отримати там ділянки, так як у них вже був законний власник. Даний масив став власністю Невицької сільської ради на підставі судового рішення лише у 2012-му році, після чого власне і були розроблені Генеральний та Детальний плани території, відповідно до яких жителі села у подальшому отримували там земельні ділянки у передбаченому порядку.
Наступним кроком цієї групи осіб стало втягнення у схему приватного нотаріуса, який погоджується зареєструвати право власності на ці ділянки.
Далі новоявлені власники дають Доручення на вчинення всіх подальших дій на одну особу, яка від їх імені змінює цільове призначення на ОЖБ (під індивідуальне будівництво) і як завершення звичайно продає ці земельні ділянки своїй сестрі після чого вони об’єднують ці земельні ділянки в одну, загальною площею 1 га.
Тому ЯК ВДАЛОСЬ ВИДІЛИТИ ЗЕМЛЮ У 1997 РОЦІ НА ДІЛЯНКИ, У ЯКОЇ БУВ НА ТОЙ МОМЕНТ ЗАКОННИЙ ВЛАСНИК ТА ЛЕГАЛІЗУВАТИ ЇХ АЖ У 2024 РОЦІ ЗДОГАДАЙТЕСЬ САМІ…
ЩО МАЄМО НАРАЗІ?
Замість дитячого садка та інфраструктури земля опинилась в одних руках, про плани власниці і так зрозуміло – збагатитись по максимуму і все, адже їй тут не жити.
За даними «Відомості про суб’єктів права власності на земельну ділянку» кінцевим володарем 1 га землі в Оноківській територіальній громаді стала Фенич Дарина Володимирівна. Дата державної реєстрації права від 08.07.2024 р., номер запису про право 55783546 (як нам стало відомо Дарина у 2021 році була студенткою-першокурсницею УжНУ, тож питання звідки у неї статки на таке придбання залишається відкритим).
До слова, депутатський корпус Оноківської громади із врахуванням воєнного сьогодення, мав намір розглянути варіант виділення частини цієї землі нашим військовим, які зараз захищають Україну від ворога. Але в одному владному кабінеті сільради вирішили інакше і провернули схему…
Про цю ганебну справу можна ще багато чого розповісти, але стає настільки бридко, що не хочеться вірити у те, що відбувається у нашій громаді під час війни. Гадаємо, схематозникам, чиї руки нічого не крали, буде справді разом добре – у тюремній камері, на яку вони вже давно заслужили. Звісно, це не перша і не остання оборудка, але про інші трошки пізніше.
Ганьба всім, хто причетний. Вам відповідати перед законом і жителями громади!

Читайте також: