fbpx
За кордоном

Українці в Словаччині обурені діями пропутінських православних попів у місті Нітра

Місто Нітра, яке знаходиться на заході Словаччини, є притулком для багатьох українських жінок та дітей, які втікали від путінських танків, артилерії та ракет.

На території Словаччини діє православна церква Чеських та Словацьких земель, а це одна з найстаріших православних церков у світі, але будемо справедливі – через православ’я сюди проникала агентура з царської росії протягом всього ХІХ століття та початку ХХ. Так, тирани з династії Романович впливали на релігійну, політичну та суспільну ситуацію в Австро – Угорській імперії Габсбургів, а після закінчення Першої світової війни та розвалу імперії утворилася перша Чехословацька республіка, на території якої і діяла православна церква Чеських та Словацьких земель. Але з окупацією Чехословаччини красною армією Жукова – Сталіна православні Чехословаччини потрапили і в релігійну окупацію та стали частиною московського патріархату, а в 1951 році навіть “отримали” формальну незалежність, хоча насправді навіть і сьогодні є підконтрольні РПЦ фсб. Більшість священників з православної церкви Чеських земель і Словаччини є росіянами-фсбшниками з Тули, Рязані, Твері та інших міст росії, а та невелика кількість чехів та словаків, які є священиками, всерівно навчалися в духовних семінаріях РПЦ ФБ на території рф.

Читайте також:  Президент України підписав закон про заборону УПЦ мп

Українці міста Нітра скаржаться, що в місцевій православній церкві постійно триває антиукраїнська пропаганда, закликання українців до миру “з православними братами”, антисемітські промови щодо президента України та заклики до молитви щодо українофоба Роберта Фіцо.

Цікавим є той момент, що за гроші рф в Нітрі створено навіть курінь ряжених донських козаків.

Читайте також:  На Закарпатті попи московського патріархату провели масовий "шабаш"

Треба додати, що представники закарпатських єпархій УПЦ мп ФСБ тісно співпрацюють з антиукраїнськими православними Словаччини.

Важливо нагадати, що православна церква Чеських і Словацьких земель не визнала УПЦ, чим підтверджує свою вірність РПЦ, Кірілу (Гундяєву) та диктатору Путіну.

Читайте також: