Українська фехтувальниця Ольга Харлан виборола першу медаль для України на Олімпійських іграх-2024

Ольга Харлан – бронзова призерка Олімпіади-2024 з фехтування на шаблях. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України та національної олімпійської збірної України.

Українська фехтувальниця Ольга Харлан виборола бронзову медаль на Олімпійських іграх-2024 у Парижі! У напруженому матчі за третє місце вона перемогла представницю Республіки Корея Чої Сібін з рахунком 15:14. Єдиної поразки Ользі завдала віцелідерка світового рейтингу FIE Сара Бальзер із Франції, яка о 22:45 у фіналі фехтувала за золото зі своєю землячкою Манон Брюне.

Ця медаль стала першою для України на Олімпіаді-2024.

Related Post

Ольга Харлан продемонструвала непохитну волю до перемоги та витримку в цьому захопливому поєдинку.

Для Харлан це третя особиста бронзова нагорода після Лондона-2012 та Ріо-2016. Також в Ольги є дві командні олімпійські медалі — золота з Пекіна-2008 та срібна з Ріо-2016. Також Харлан — друга після українки Яни Клочкової, в якої загалом п’ять олімпійських медалей.

У Парижі 32-річна українка матиме шанс виграти ще одну командну нагороду. Турнір жіночих збірних у шаблі розпочнеться 3 серпня о 14:00 за Києвом, у чвертьфіналі українкам протистоятимуть італійки.

Leave a Comment