Угорщина дозволила росіянам і білорусам в’їжджати в ЄС без перевірок

У Євросоюзі незадоволені цим рішенням. Угорщина знову викликала невдоволення Європейського Союзу, дозволивши громадянам Росії та Білорусі в’їжджати в ЄС без перевірок безпеки.

Як пише німецьке видання RND, угорський прем’єр Віктор Орбан стає загрозою для безпеки, адже серед іноземців, які прибули на територію Європейського Союзу, можуть бути російські шпигуни і терористи.

“Ось уже кілька днів росіяни можуть безперешкодно в’їжджати в ЄС через Угорщину без жодних перевірок і переїжджати в інші країни Євросоюзу. Це стало можливим завдяки реєстрації в Угорщині як заробітчан, яку прем’єр-міністр Віктор Орбан поширив на вихідців із Росії та Білорусі в липні”, – зазначають журналісти.

Експерт із зовнішньої політики ЄС, депутат Європарламенту Сергій Лагодинський вважає неправильним дозволяти в’їзд без перевірки безпеки в умовах, коли уряд РФ намагається послабити Європу за допомогою гібридних атак.

Related Post

Нагадаємо, на початку місяця угорський прем’єр прибув з візитом до Києва, де закликав Україну до припинення вогню. Вже невдовзі він приїхав до Москви, назвавши свою поїздку “миротворчою місією”.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прилетів до Китаю після серії візитів до України, Росії та Азербайджану. Про свій миротворчий візит до Пекіна він повідомив у соцмережі X у ніч на 8 липня.

У Європейському союзі жорстко критикували Орбана за ці візити. Це стало черговим вчинком угорської сторони, який викликав невдоволення серед партнерів.

Leave a Comment