fbpx
Суспільство

Як стати добровольцем в Силах оборони України?

Як стати добровольцем в Україні, які існують умови та які необхідні документи?

Як добровільно вступити до лав ЗСУ

За словами правозахисника, правила залишилися незмінними  щоб потрапити до українського війська необхідно, перш за все, звернутися до ТЦК та СП та заявити про бажання служити. 

Як підкреслив фахівець, якщо вам відмовили в одному ТЦК (через різні причини), варто звернутися до іншого. Так є шанси, що вас все ж візьмуть, адже наразі в країні існує недобір військових. Тому якщо людина має стійке бажання долучитися до лав ЗСУ, це зробити можливо.

Читайте також:  3 вересня 1949 року - Головнокомандувач УПА Р. Шухевич оголосив про демобілізацію останніх відділів УПА

Які необхідні документи, щоб стати добровольцем 

З собою обов’язково треба мати паспорт та ідентифікаційний код. Якщо кандидату від 18 до 21 року, потрібна письмова згода батьків про те, що вони не заперечують щодо вступу до війська.

Що чекає на добровольця далі 

Далі обов’язково має відбутися військово-лікарська комісія, яка визначить придатність до військової служби та у певних випадках роботи та посади, які можуть бути протипоказані особі. 

Після того, як вас візьмуть на військову службу, розпочнуться військові навчання, які триватимуть до 4 тижнів. Базова загальна військова підготовка (БЗВП) має тривати не менш ніж місяць. Її тривалість визначили законодавчо в червні 2023 року. Підготовка бійців відбувається у навчальних центрах, на загальновійськових полігонах або у військових частинах територіальної оборони.

Читайте також:  Український колекціонер продає козацьку шаблю часів Визвольної війни Богдана Хмельницького

Варто зауважити, що ТЦК та СП не завжди індивідуально підходять до побажання служити в тому чи іншому підрозділі або за тою чи іншою спеціальністю. Як правило, добровольця направляють туди, де є потреба. 

Читайте також: