fbpx
Новини світу

Роберт Фіцо проти санкцій стосовно росії

20 липня– Прем’єр-міністр Роберт Фіцо (радикольної політичної партії Smer-SD) у суботу провів телефонну розмову з  Денисом Шмигалем, у ході якої Р.Фіцо розкритикував включення російської компанії Лукойл, чию нафту також використовує НПЗ Словнафта, до санкційного списку.

         Фіцо вважає – це безглуздими санкціями, оскільки вони завдають шкоди не РФ, а головним і деяким країнам ЄС.

         Роберт Фіцо заявив, що «Словаччина не має наміру бути заручником українсько-російських відносин» і рішення українського президента означає, що словацький нафтопереробний завод Slovnaft, який входить до угорської групи MOL, отримає на 40% менше нафти, ніж потрібно для переробки. Це вплине не лише на ринок Словаччини, але й може призвести до припинення поставок в Україну нафти, видобутої Slovnaft, яка становить майже десяту частину всього українського споживання», – зазначив словацький прем’єр.

Читайте також:  У Вроцлаві незабаром вийде з ув'язнення серійний ґвалтівник (ВІДЕО)

         За даними урядової канцелярії, Фіцо спілкувався з цим питанням з відповідними членами кабінету міністрів, а також офіційними особами MOL протягом кількох днів.

         Україна припинила транспортування нафти російської компанії “Лукойл”, Мінекономіки підтвердило зупинку для TASR на початку цього тижня. Цей крок також вплинув на братиславський нафтопереробник Slovnaft. У міністерстві заявили, що хоча Лукойл забезпечив частину поставок Словнафті, НПЗ забезпечив постачання російської нафти від іншого постачальника, а також замовив нафту з альтернативних джерел.

Читайте також: