fbpx
За кордоном

У Чехії відкрили першу українську книгарню-кав’ярню “Вуса Шевченка” (ФОТО, ВІДЕО)

13 липня у Празі відкрилася перша українська книгарня-кав’ярня «Вуса Шевченка». Про це повідомив її власник, Андрій Носач, виданню «Читомо». За його словами, на відкриття прийшло понад 400 людей.


«Я відкрив українську книгарню в Празі для довгострокового ефекту на українців, щоб вони купували книжки українською, зберігали самоідентичність, а також відкриття стало знаковим для чехів, для яких це феномен, що стільки людей стояло годинами в черзі, щоб купити та підтримати українську книжку», — розповів Носач.
Назва книгарні, «Вуса Шевченка», ґрунтується на образі Тараса Шевченка як об’єднавчій постаті для українців, зауважив чоловік.
«Шевченко був живою людиною, зі своїми закоханостями, страхами, ідеями та мріями. Ця постмодерна назва допомагає нам сприймати літературу і письменників не як щось далеке та холодне на пʼєдесталі, а живим і вічним», — додав він.

Читайте також:  Українці в Словаччині обурені діями пропутінських православних попів у місті Нітра

“В нас вийшло!
Вчора відбулося відкриття книгарні «Вуса Шевченка» в Празі, але ніхто не очікував, що до нас прийдуть сотні людей, розберуть майже всю художку та нон-фік, а черга не ставатиме меншою до вечора.
Дякуємо нашим партнерам, це важливий крок і для мене, і для нашого видавництва. Я планую масштабувати його і зовсім скоро ми анонсуємо ще більше книг, а книгарня, вона обовʼязково стане місцем зустрічей, хорошої кави та української книги.
Неймовірно вдячний всім” – написав Андрій Носач кілька днів тому на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Читайте також: