fbpx
Суспільство

ДУК ПС – 10 років

Сьогодні десята річниця створення унікальної військової організації – Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». 10 років безперервної збройної боротьби тисячами чоловіків та жінок Корпусу супроти московських окупантів за сприяння та підтримки Українського Народу.

«Добровольчий Український Корпус «Правий сектор» створений з метою захисту територіальної цілісності, національної незалежності України та інших життєво важливих інтересів українського народу…»

«Добровольчий Український Корпус «Правий сектор» веде боротьбу проти зовнішнього та внутрішнього ворога українського народу всіма доступними методами та способами на всій території України та за її межами.»

На основі цих положень ДУК ПС різними способами та у різних формах фізично знищує ворогів та ідейно поборює ворожі ідеологічні течії.

Залежно від наших можливостей та інтенсивності бойових дій в різні часи Корпус складався з Головного Штабу; бойових та запасних батальйонів, окремих рот та резервних сотень; допоміжних структур як: Управління контррозвідки, Управління постачання, Ветеранської служби, Відділу соціальної допомоги бійцям.

Після початку повномасштабного вторгнення ДУК ПС розширив існуючі підрозділи та розгорнув нові, на основі яких, спільно з Командуванням ЗСУ, сформував 7 центр ССО «ДУК», а потім 67 омбр «ДУК». Тисячі Воїнів під червоно-чорним прапором з лютою ненавистю стирали з української землі російську наволоч.

Гинули в боротьбі кращі командири та бійці… «Вагнер» (Начальник Управління контррозвідки), «Хаммер» (член Проводу «Правого сектору» та комбат 2-го стрілецького батальйону), «Да Вінчі» (член Проводу «Правого сектору» та комбат 1-го окремого штурмового батальйону), «Дракон» (командир 7-ї сотні на Хмельниччині), «Джек» (командир 21-ї сотні на Черкащині), «Норд» (командир 6-ї сотні на Тернопільщині)… А ще сотні Воїнів чиї імена записані золотими літерами в історії ДУК ПС, полягли на полі бою в різних військових формаціях.

Читайте також:  В українському фейсбуці можна придбати козацьку шаблю ХVII століття

Весною 2024 року на рівні нового військово керівництва країни з погодженням політичного керівництва держави було прийнято деструктивне рішення про переміщення більшої частини командирів та бійців ДУК ПС (до півтори тисячі) з 67 омбр «ДУК» у різні бригади та окремі підрозділи ЗСУ. Такі дії були спрямовані на знищення мотивації, порушення єдності структури, ослаблення ДУК ПС як військової організації та намагання посіяти недовіру та розпач серед бійців та командирів, щоб врешті ліквідувати нашу Організацію.

Виконавці та натхненники цього задуму були переконані, що таким чином знищать структуру ДУК ПС і поставлять крапку на десятий рік її існування. По своїй недолугості не зрозуміли одного: що 67 омбр – це державна військова структура, а ДУК ПС – це військова організація, яку ніхто не зможе ліквідувати, окрім нас самих.

Нам тепер слід пам’ятати, що наша боротьба не обмежена тільки однією бригадою, ми повинні бути скрізь і всюди, якщо обставини для нас склались саме таким чином.

Читайте також:  Відійшов у вічність легендарний актор французького кіно Ален Делон (ВІДЕО)

Нам слід пам’ятати, навіть при найгірших обставинах, що ми боремось зі зброєю в руках ЗА нашу українську землю, ЗА мертвих, живих та ненароджених українців, а не за владу, генералів, депутатів, чиновників тощо.

Отже, всі Воїни ДУК ПС, хто зараз є в Збройних силах України, продовжують знищувати ворога та виконувати свій військовий обов’язок не залежно, в якому підрозділі знаходяться. Адже генерали – змінні, а Держава одна, яку не маємо права втратити.

Хто звільнився з лав ЗСУ, запрошуємо доєднуватися до наших Представництв ДУК ПС в областях або долучатися до їх створення.

Новий нелегкий етап боротьби потребує змін, нових ідей, нових обличь та нових формацій. Наша військова Організація не обмежена кордонами, формами та способами діяльності по боротьбі з ворогами. Ми є скрізь і наші прихильники є у всіх структурах держави, бо ідея рухає, мотивує та об’єднує. Внутрішній ворог може намагатися знищити форму, але вбити дух не зможе!

ВІТАЄМО сьогодні всіх бійців та командирів славетного ДУК ПС, які на всіх фронтах у різних бригадах борються із зовнішнім та внутрішнім ворогом! Нас неможливо розділити, якщо цього не хочемо ми. Чорні хмари розвіються і засіяє сонце Правди.

ЗГАДУЄМО всіх полеглих побратимів, бо вони знайшли вічну Славу і Честь!

17.07.2024 р.

КОМАНДУВАННЯ ДОБРОВОЛЬЧОГО УКРАЇНСЬКОГО КОРПУСУ «ПРАВИЙ СЕКТОР»

Читайте також: