fbpx
Новини світу Політика Суспільство

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо знову виступив проти членства України в НАТО і лякає Третьою світовою війною

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо знову виступив проти членства України в Північноатлантичному Альянсі, заявивши, що це може спровокувати глобальний світовий конфлікт. За його словами, вступ Києва до блоку – це “гарантія Третьої світової війни”.

Про це він заявив у четвер, 12 липня, у відеозверненні, опублікованому у Facebook. “Я розумію бажання України, це суверенна країна, але членство України в НАТО – це лише гарантія Третьої світової війни”, – видав Фіцо.

Читайте також:  Могила Степана Чарнецького – автора гімну Українських січових стрільців "Ой у лузі червона калина похилилася" (ФОТО)

Прем’єр додав, що він доручив представникам Словаччини на саміті НАТО у Вашингтоні повторити, що Україна може вступити до блоку лише в тому випадку, якщо вона відповідатиме всім критеріям членства, і після того, як усі країни-члени підпишуть угоду.

Коментарі проросійського прем’єра Словаччини пролунали лише через кілька годин після того, як делегація країни на саміті НАТО підтримала спільну позицію про те, що Україна перебуває на “незворотному шляху” до вступу до альянсу.

Читайте також: