fbpx
За кордоном

“Голуб миру” Орбан та його закарпатські союзники не засудили теракт рф у Києві

Цинізм наших угорських сусідів набув свого піку.

Поки провідні політики ЄС і США висловлюю співчуття і «стурбованість» щодо вчорашньої трагедії – цинічної атаки росії на дитячу лікарню Охматдит, угорський премʼєр вперто мовчить і не бачить нічого поганого. Ні слова співчуття, а вже минула майже доба. Орбан постить фото з Китаю.

Поки що, мовчить і соратниця Орбана, уродженка України, міста Берегове, колишня депутатка Європарламенту і самопроголошена представниця українських угорців – Андреа Бочкор.

Читайте також:  "Закарпатські біженці" в Угорщині опинилися на вулиці після нового закону уряду Орбана (ВІДЕО)

Мабуть її шеф не дав команду висловити співчуття українським батькам і дітям, яких атакували російські ракети…

Єдиний, хто вчора ввечері відреагував на трагедію – це лідер партії Тиса/TISZA, депутат Європарламенту Петер Мадяр.

«Поки Віктор Орбан стверджує, що три дні тому був з мирною місією в Москві, російська армія сьогодні обстріляла ракетою одну з найважливіших дитячих лікарень Києва», – нагадав Мадяр.

Читайте також:  Чергова "перемога" Обрана в ЄС

«Від імені партії TISZA рішуче засуджуємо напад на мирне населення, особливо на заклади охорони здоров’я та дітей. І від угорського уряду очікуємо такого ж. Пораненим бажаємо швидкого одужання. Наші співчуття родинам загиблих», – додав політик.

Нагадаємо, Віктор Орбан нещодавно відвідав столицю України та відмовився дивитися на злочини армії рф у Бучі та інших містах Київщини.

Читайте також: