fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На Закарпатті СБУ затримала ділків, які переправляли за кордон призовників

Про це повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.

Служба безпеки України встановила зловмисників, які допомагали чоловікам призовного віку покинути територію України без законних на це підстав.

За даними слідства, до злочину причетні троє мешканців Ужгородського району. За гроші вони допомагали військовозобов’язаним втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів.

Вартість такої послуги становила 7,5 тис. доларів США з одного «ухилянта».

За оперативною інформацією, щомісяця ділки переправляли у такий спосіб близько 10-15 призовників.

Читайте також:  За матеріалами СБУ та ДБР підозру отримали брати екснардепів-зрадників Медведчука та Козака

У межах слідчо-оперативних дій, правоохоронці затримали ділків під час спроби організувати нелегальний «трансфер» для п’яти «ухилянтів».

Організатору схеми та двом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин злочину та причетних до правопорушення осіб.

Читайте також:  Трагедія в дитячому таборі в Карпатах: від удару блискавки загинув 22-річний волонтер

Викриття каналу здійснювали оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області, співробітниками відділу внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: