fbpx
Вторгнення Росії в Україну Суспільство

Рік тому в боях загинув патріот України з Прикарпаття, боєць “Карпатської Січі” Святослав “Кишка” Кондрат

“Рік тому, 20 червня 2023 року, в боях у районі н.п. Мала Токмачка Запорізької області, під час штурмових дій, поліг наш Брат, Друг, справжній Борець за Україну – Святослав «Кишка» Кондрат.
Святослав пройшов найзапекліші напрямки фронту. Київщина, Херсонщина, Харківщина, Донбас. І саме Запорізький контрнаступ став для нього останньою битвою… Під час штурмових дій, прикриваючи відхід своєї бойової групи, власним життям Святослав з побратимом врятували цілий підрозділ.
Він був завжди усміхненим, вів за собою людей і вмів запалювати серця. Один із співзасновників Івано-Франківського осередку «Карпатська Січ», один із лідерів фанатського сектору ФК «Прикарпаття», палкий ідеаліст, борець за традиційні цінності, єдину та сильну Україну. Він був і залишається прикладом хоробрості, мужності та безмежної любові до рідної країни.
Непоправна втрата для «Карпатської Січі» та всього націоналістичного руху України. Постійно відчуваємо твою присутність з нами на війні. Продовжуємо нашу спільну справу і обовʼязково помстимося! СВЯТОСЛАВ «КИШКА» КОНДРАТ ПРИСУТНІЙ!” – написали побратими з “Карпатської Січі” полеглого Героя у соцмережі Фейсбук.

Святослав Кондрат «Кишка» – ветеран АТО, фанат футбольного клубу «Прикарпаття», співзасновник Івано-Франківського осередку націоналістичної організації «Карпатська Січ». У перші дні вторгнення повернувся із-за кордону і добровольцем вступив до лав Збройних сил України. Він до останнього воював на Запорізькому напрямку — командував відділенням мінометної батареї.

Святослав Кондрат народився 21 серпня 1997 року в Болехові, Івано-Франківської області. Закінчив Болехівський ліцей № 1 «Академічний». Під час подій Майдану 2013-2014 разом зі студентами коледжу проводив маніфестації вулицями міста із закликами «допомогти у реалізації завдань Революції Гідності». Після закінчення школи вступив до Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (Івано-Франківськ) на факультет «Економічна кібернетика».

Свій шлях у національно-патріотичному русі, якого дотримувався до кінця, Святослав розпочав ще в підлітковому віці. Як тільки йому виповнилося 18 років на початку АТО добровольцем поїхав на схід у найгарячішу точку на той час, а саме селище Широкине біля Маріуполя. Там отримав поранення, а згодом повернувся на навчання. «Коли їхав в АТО, нічого мені не сказав. Він їхав “сесію закривати”. Коли я виїхав у місто, мені його однокласники сказали, що ваш Святослав в АТО пішов», – говорить батько Святослава.

Читайте також:  Консульство України в Чехії: отримати послуги можна лише за наявності військово-облікового документу

У 2018 році завершив університет, здобувши рівень бакалавра. Також був одним із лідерів фанатського сектору футбольного клубу «Прикарпаття».

У 2016 році Святослав разом з Михайлом Стециком стали співзасновниками осередку військово-патріотичної організації «Карпатська Січ» на Івано-Франківщині. Їхня мета – націоналістичне, культурно-просвітницьке та військове виховання місцевої молоді. У межах діяльності «Карпатської Січі» Святослав приділяв велику увагу питанням захисту і відстоюванню інтересів українського народу. Працював над виявленням і боротьбою з антинаціональними структурами або діяльністю окремих людей, що проявляли сепаратистські наміри та фінансувалися зі сторони росії. Особисто Святослав як один з керівників організації та ветеран АТО займався організацією військово-патріотичних вишколів для молоді. Їх пройшли сотні молодих хлопців та дівчат. Чимала частина з них наразі гідно служать в Збройних силах України.

Велика війна 2-22-го року застала Святослава Кондрата у Польщі, куди він виїхав у листопаді 2021 року працювати. У перші дні війни, коли мільйони українців рухалися як біженці в бік європейських країн, Святослав повернувся в Україну. У одному з інтерв’ю він розповідає, як пішки переходив кордон і пройшов 20 км убік столиці.

Відразу ж, 26 лютого вирушив на оборону Києва, Бучі, Ірпеня, Гостомелю у складі 206-го батальйону київської тероборони. Свій героїчний шлях із 7 квітня 2022 року продовжив на фронтах Херсонщини, Миколаївщини аж до визволення окупованих територій. За що і був нагороджений грамотою та медалями.

А далі наступні найгарячіші точки України – Харківщина, Херсонщина, Бахмут, Запоріжжя. Служачи там був командиром мінометного взводу. Герой був також і на Бєлгородщині, де разом з побратимами робив «бавовну» на території ворога.

Читайте також:  До уваги військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур, ветеранів війни, у тому числі звільнених у запас!

9 червня 2023 року Святослав приїхав з фронту у Київ для участі у Міжнародному саміті «Україна – Життя. Гідність. Перемога». Ця подія об’єднала різнопрофільних експертів, військових та представників влади, щоб підняти голос на захист ненароджених дітей і на захист інституту сім’ї. На саміті молодий герой вийшов на сцену і перед великою аудиторією заявив: «Хочу звернутися до всіх присутніх: допоки ми б’ємося на фронті, будь ласка, оберігайте наш тил. Один з пріоритетних напрямків – протидія ЛГБТ-збоченням. Неважливо від якої країни чи організації йдуть нав’язування нам чужого – ми маємо зберегти сильну та консервативну Україну, це наш пріоритет. Тільки ми разом можемо збудувати ту країну, про яку всі мріємо».

20 червня Святослав Кондрат загинув під час штурмової операції на Південному фронті, прикриваючи відхід своєї бойової групи. Це було на початку великого контрнаступу в районі населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району. Його тіло ідентифікували майже через місяць, 17 липня. Поховання відбулось 20 липня.

24 листопада 2023 року президент України Володимир Зеленський підписав Указ №362/2023 про посмертне нагородження орденом «За мужність» ІІІ ступеня Святослава Кондрата. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Святослав відбувся як справжній бойовий командир. Він сміливо йшов попереду на найгарячіші позиції і вів за собою бійців. Про себе на своїй сторінці у мережі Фейсбук хлопець пише: «Бо хто борець – той здобуває світ!». Він був – воїном та борцем за покликанням, сильною та вольовою людиною! 25-річний Святослав за своє коротке життя мав за плечима чималий досвід та безліч яскравих сторінок.

Читайте також: