Відео моменту зіткнення поїзда Прага-Чоп із вантажним потягом

З’явилося відео моменту зіткнення поїзда Прага-Чоп із вантажним потягом у Чехії у ніч на середу 6 червня.

Раніше ми писали, що вантажний поїзд зіткнувся з RegioJet Express, який їхав за маршрутом Прага-Кошице-Чоп, перевозив приблизно 380 пасажирів.

Пасажирський поїзд RegioJet, що рухався за маршрутом Прага-Кошице-Чоп, після проходження заборонного сигналу семафору встиг майже повністю зупинитися перед зіткненням з вантажним потягом. Утім це не врятувало від катастрофи, в якій загинуло чотири людини.

За даними видання, пасажирський потяг рухався зі швидкістю 60 км/год, але побачивши перешкоду завдяки здійсненому екстреному гальмування майже повністю погасив її. Гальмівний шлях становив 160 метрів. Якби машиніст не скинув швидкість, то жертв, напевно, було б більше.

Вантажний потяг до удару теж почав сповільнюватися, але через величезну масу повністю зупинитися не зміг. На момент удару його швидкість становила близько 30-40 км/год.

Related Post

Нагадаємо, катастрофа сталася увечері 5 червня у центрі міста Пардубіце. Внаслідок лобового зіткнення потягів загинули чотири особи – дві громадянки України та дві громадянки Словаччини. Крім того, медики госпіталізували 27 постраждалих. Компанія RegioJet пообіцяла надати їм всіляку допомогу та виплатити компенсацію.

Поліція порушила кримінальну справу за статтею «створення суспільної загрози з необережності». Вона передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

Залізнична інспекція встановила, що трагедія сталася через те, що поїзд RegioJet проїхав на сигнал семафору, що забороняє сигнал. Чому так сталося з’ясовує поліція.

Leave a Comment